zondag 26 september 2010

Walu Beach Resort, Malololailai, Fiji

DSC_1461

Julie, die de Nieuw-Zeelandse en Australische tak runt van hetzelfde bedrijf waar ik ook werkte, heeft een ‘upmarket backpackers resort’ in Fiji dat soms ook gebruikt wordt voor televisieopnames. We moesten absoluut eens een bezoekje brengen, en ze is hier ook net, dus dat maakt dat we er ontvangen worden als koningen.

We ankeren vlak voor het resort. ‘t Is geen echte ankerplaats op papier, en dus liggen we hier alleen. Wanneer we met de dinghy aan wal gaan, staat het personeel ons al zingend op te wachten. Bula!

‘t Is een leuk weerzien met Julie, we praten wat bij over het televisiewereldje. Buiten de crisis die alles wat moelijker maakt, lijkt er niet veel veranderd.

Ondertussen hebben de kinderen de tijd van hun leven. Ze kunnen volleyballen, pingpongen, biljarten en zwemmen. Ze drinken heerlijke vruchtensappen. Er wordt een ‘lomo’ (een ondergrondse oven) klaargemaakt voor het feest vanavond. Vis, kip, varken, aardappelen, jam, tapioca, spinazie: het gaat er allemaal in en wordt dan anderhalf uur bedekt gelaten. Een van de werknemers klimt op een drafje in een kokosboom van 15 meter hoog en gooit een berg kokosnoten naar beneden. De kinderen krijgen wat later les in kokosboomklimmen.

IMGP9509 IMGP9518 IMGP9541IMGP9525  IMGP9554 IMGP9557

Na het traditionele avondmaal voeren de werknemers van het resort nog een show op. Stand up comedy, traditionele dansen en vuurspektakel. Gevolgd door een groot kampvuur op het strand en een cavaceremonie.

Vandaag gaan we snorkelen en met een kleine catamaran in de baai rotzooien, morgenvroeg gaan we nog duiken en daarna vertrekken we naar Vanuatu.

IMGP9597 IMGP9620IMGP9603

Zo wordt Fiji op het einde van ons verblijf hier nog eens bondig samengevat. Vinaka, Fiji, Vinaka!

IMGP9570

4 opmerkingen:

  1. Werkte? Werkt, zal je bedoelen... Als je dit nog leest vooraleer te vertrekken: geef Julie dikke kussen van mij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Smallnestcrew, hartelijk dank voor de lieve attentie ter gelegenheid van ons huwelijk. De Elenacrew (aka de duurste koeriers ever) wisten ons tijdig te bereiken. De ringbearers Mees en Piet hebben 't geweldig gedaan. Alleen Piet kon niet wennen aan schoenen, dus die stond op blote voeten op 't altaar! ; )
    Veel plezier weer daar. We blijven jullie met veel belangstelling en een vleugje jaloezie volgen!
    Liefs, Harm en Floor Tordoir

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Harm & Floor Tiddens27 september 2010 om 22:55

    Beste Smallnestcrew, hartelijk dank voor jullie lieve attentie voor ons huwelijk. De Elenacrew (aka de duurste koeriersdienst aller tijden) heeft ons tijdig weten te bereiken. Het was fantastisch om ze weer even te zien. Pieter en Mees deden 't geweldig qua het 'ringdragen'; alleen wilde Piet z'n schoenen al snel weer uit.. Hij stond blootvoets op het altaar voor de pastoor.
    Nogmaals dank, we blijven jullie met heel veel interesse en een vlugje jaloezie volgen!! Liefs, Floor en Harm Tiddens ; )

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Onder het motto; 1 is geen, dus dan maar 2x.
    Het leek even of de eerste tekst was gewist. Zoek de drie verschillen dan maar...

    BeantwoordenVerwijderen