zaterdag 15 augustus 2009

15-08-2009 – Dag 22 – Camariñas

We hebben ons vergist en zijn in Canada terecht gekomen. 

Dat dachten we gisterenavond toen we in Ria de Camariñas binnenvoeren. Het lijkt een groot Canadees meer,  rotsachtige kant met naaldbossen.  Wie ooit een low budget film moet opnemen die zich in de Canadese wouden afspeelt, kan het hier komen doen.  Machtig mooi.

En hier liggen wij geankerd.  Te midden van die ruwe natuurpracht. Gratis.

Toen we deze ochtend wakker werden zagen we niets meer van al die pracht.  We waren volledig omsingeld door dichte mist.  Het duurde tot 11u vooraleer we iets zagen en onze boot met een gerust gemoed konden verlaten.

IMGP1214

We zijn het stadje Camariñas gaan bezoeken en een paar ajuinen, wat vis en patatten gekocht op het marktplein. 

Later zijn we met Pino naar het strandje vlakbij onze ankerplaats gegaan.  Ongerept.  Het leek wel eiland Zuid of Noord van Expeditie Robinson.  Als ze ooit een low budget versie ervan willen maken: dat kunnen ze hier ook doen.

IMGP1235

Wij hebben dat althans wat geoefend.  Zelf voedsel verzamelen en opeten.  Caracollekes (of hoe schrijf je dat) en mosselen plukken en ‘s avonds verorberen: heerlijk.  Beste caracollekes en mosselen ( met Pastis!) ever!

IMGP1242 IMGP1243

We blijven hier minstens nog een dag.  Morgen gaan we het stadje Puente del Puerto bezoeken.  Dat ligt een vijftal kilometer stroomopwaarts van één van de rivieren die hier in de baai uitmondt. We doen dat met onze Pino.  ‘t Is eens wat anders dan wandelen.

5 opmerkingen:

  1. S.de Compostela wenkt! Unieke kans om later te k zeggen dat je ooit hélemaal te voet naar Compostela getrokken zijt zoals nog duizenden pelgrims jaarlijks -om één of andere zonde uit te boeten: klassiek tarief in de middeleeuwen. Misschien geneest je knie er wel: mirakels zijn er niet vàn de lucht -als je gelooft tenminste! Doet me aan de leukste uitspraak uit het filmpje denken, van P.Traen himself: wat W. het meest zal missen, is de zondagsmis en zijn plastrons. Toch langsgaan! GuStvtNest

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik begin er al aan te denken om low budget formats te verzinnen om gewoon de plaatsen aan te doen waar jullie geweest zijn! Zalig lijkt me dat allemaal!
    Ik ga in november proberen te leren zeilen! Olee...
    succes en geniet ervan ginder!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou toch maar oppassen met het plukken van mosselen in het "wild". Dat kan weleens lelijk tegenvallen voor de gezondheid. Veel plezier verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. het doet me denken aan de reuze oesters die we ooit getrokken hebben... heerlijk waren ze.

    impressionistische foto's ...misschien maak ik er eens een schilderijtje van.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Flor nog een nachtje slapen en je wordt nog groter.

    BeantwoordenVerwijderen