dinsdag 18 augustus 2009

18-08-2009 – Dag 25 – Muros

IMGP0868

We hebben Canada en Schotland verlaten en liggen nu in Muros voor anker, het echte Spanje.  Gezellig tapasdorpje, broeiheet (we schatten 28°C) en het water heeft een doenbare zwemtemperatuur.  Bij onze vorige ankerplaats in Camariñas was het water 17°C, een ondoenbare krimptemperatuur.  Hier is het water 21°C, en we zijn amper 50 mijl (nog geen 100 km) zuidelijker, voorbij Cabo Finisterre.  De kaap verleent zijn naam aan het feit dat men vroeger dacht dat de wereld hier eindigde (finis terre).   Toen we er passeerden onder onze knalrode spi vroegen we ons af of we van de aarde gingen vallen.  ‘t Valt best mee als je je vasthoudt. 

IMGP0815

Flor dankt iedereen voor de lieve wensen en de cadeaus.  Gisteren stond volledig in teken van zijn verjaardag: met het bootje varen, petanque spelen op het strand, Nintendo spelen, cake met kaarsjes en pasta met kaas en hesp eten.  Vandaag heeft hij tijdens het varen verder kunnen genieten van zijn cadeaus.

5 opmerkingen:

  1. Zozo, ons ochtendritueel zit erop.Het wordt een dagelijkse routine om naar "asmallnest" te gaan en dan mee te genieten van jullie ervaringen. Dan bestuderen we de kaart en speuren de kusten af en zoeken de havengeul waar jullie huizen.
    Toffe cadeau's heb jij daar gekregen Flor. We zijn benieuwd of het toffe boeken zijn als je ze gelezen hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. WAW Sepke, monokini op de foto!! ik zou ook graag eens een halfnaakte foto (bovenkant aub) zien van Willem zodat we de VOOR en NA resultaten kunnen zien van 3 jaar motortje aan dek te hijsen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeps, alweer te laat: gelukkige verjaardag, Flor!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waw Flor : nu al zo'n kathedraal van een lichaam op je zeven jaar. Volgens mij is Willem een smurf ernaast na drie jaar bootje heisen.
    Trouwens een dikke proficiat aan flar en word (volgens kleine haike). We zijn een beetje laat meer geldt het excuus van een gecrashte pc? Daarna waren we zelf twee weken weg (Bretagne, ook vol piraten ward), hebben dus nu pas kunnen jullie relaas lezen. Vooral het stuk met de oversteek en de dolfijnen klonk ongelooflijk. En 'for what it's worth': jullie kroost is geweldig bezig! Vanaf nu probeer ik elke week het gekste wat kleine haike en zotte jolan doen of zeggen te zenden naar ward en sepke. Zeg het dus door, het citaat van deze week was dus: word en flar zijn jarig.
    Tot gauw voor meer nieuws,ik probeer dan ook eens wat foto's door te sturen.
    Succes, Lore

    BeantwoordenVerwijderen
  5. gelukkige verjaardag Flor !!
    maar ook een gelukkige verjaardag aan ward !! (wel een beetje laat !! sorry)

    groetjes van de Ravelingien'kes : Simon,Emma,Jo,Fabienne en Margo
    extra veel kusjes van Margo aan Sepke !!

    BeantwoordenVerwijderen