maandag 24 augustus 2009

24-08-2009 – Dag 31 – San Xulian

IMGP1144

Een rode zonsondergang gloeit over het kleine baaitje van San Xulian.  Het is een rustig vissershaventje, omgeven door rotsen en gevuld met kleine vissersbootjes.  Om 21u kwamen ze allemaal naar huis, de vissers.  Waarschijnlijk ergens anders eerst hun vis gaan verkopen, en dan hier aangekomen om aan moeder de vrouw hun dag te vertellen en hoeveel beesten ze gevangen hebben.

Onze dag begon met boodschappen doen in Sta Uxia de Riviera.  Er was een erg goeie winkel met vismateriaal en naast allerlei gerief ben ik er buiten gestapt met een dosis vis-know-how.  De docent heeft het me uitgelegd in vier talen, waarvan twee zeer gebrekkig: Spaans, Galicisch (hoe je dat ook schrijft), Engels en Frans.  Geen idee welk soort vissen ik ga bovenhalen buiten tonijn en makreel, maar hij verzekerde me dat ze heerlijk zijn. 

De docent-verkoper heeft wellicht zijn beste dag gehad sinds maanden, want ik kreeg er nog een petje bij, en een plastic zak vol stickers voor de kinderen. 

Het was ondertussen beginnen gieten.  Pino, helemaal volgeladen met regen, etenswaren en visgerief, keerde maar langzaam terug naar zijn Nest.  Kletsnat waren we bij aankomst op de boot, om ook nog eens te moeten vaststellen dat we het raam van onze slaapkamer niet hadden dicht gedaan.  Onze lakens, onze dons, onze kussens en onze matras doorweekt.  Het zal een wakkig nachtje worden, de zon heeft niet veel geschenen voor de rest van de dag, en de vochtigheidsgraad in de boot moet zowat 99,9% zijn…

Het slechte weer gaf ons wel de gelegenheid om alle 5 flink wat bij te leren.  We hebben 3 afleveringen van de BBC-reeks Blue Planet na elkaar bekeken.  Bijzonder fascinerend en televisiematig meesterwerk.

IMGP1120

In het bericht hieronder staat een link naar de plaats waar we nu liggen.  Als je de satellietweergave aanklikt en wat inzoomt, kan je ten westen van onze ligplaats in zee allerlei vierkantjes zien.  Dat zijn viveros, of zeeboerderijen (zie ook foto).  Je moet er echt tussen laveren en daarom moesten we jammer genoeg onze nieuwe vislijn binnenhalen.  We hebben geen beesten gevangen, moeder, maar we hadden een hele visboerderij kunnen vangen als we niet hadden opgelet !

Bon, we gaan nu onze laarzen en regenjassen aandoen en in ons bed kruipen.

4 opmerkingen:

  1. een waterbed is anders wel hip hoor!

    aan iedereen daar: droom zacht.
    grtjs
    B en B

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En zien we daarom allemaal advertenties voor matrassen in de rechterkolom?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had ze al gespot die vierkantjes en vroeg me al af wat het waren. Visboerderijen, dus. De zon is hier weg vandaag. Ze zal terug richting Spanje zijn. Fijne dagen en dikke kussen aan iedereen, Michèle

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoog tijd dus om eens het bed van de kinderen uit te proberen. En stop hen maar in Pino, onder de blote sterrenhemel...

    BeantwoordenVerwijderen