zaterdag 1 augustus 2009

Dag 8 – 1/8/9 – Weymouth

We zijn een week weg en liggen in Weymouth.  We hadden al een stuk verder willen zijn, maar het weer blaast tegen ons. 

Toen we om 8u Lulworth Cove uitgeworsteld waren kregen we de volle laag: 6 Bft en hevige regenbuien recht in ons gezicht. De golven hadden er ook hun plezier in.  Wij niet.

Een paar uur later lagen we aangemeerd in Weymouth.  Op dit moment Portland Bill passeren was geen optie.  Blij in een haven te zijn, want uitgeput.  Het was een zware nacht geweest in het paradijs.  Wind er recht in, meer dan voorspeld, veel gekraak en gerol.  Het romantisch idee om in dat mooiste baaitje te liggen ongeacht de bijwerkingen, was om drie uur ‘s nachts nog enkel een vloek.  Ongelooflijk wat er allemaal lawaai kan maken op een boot. 

En nu dus rustig in de haven van Weymouth.  Heel mooi, romantisch, en regenen, regenen!  Wij hadden goesting om dit prachtig stadje te verkennen.  Flor niet: “We zijn hier wel om te zeilen en niet om te wandelen, hé.” 

Alles verkend, boodschappen gedaan, de kids hebben hun hartje kunnen ophalen bij het uren video kijken.  We hebben met veel plezier kunnen skypen en bellen met Oma Stellamans en Lucce De Vlieger.

IMGP0480

Foto: Onze boot ligt aan de overkant, degene die het meest rechts van de foto ligt, de eerste aan de kade, waar drie andere boten zijn komen naast liggen.  De jachthaven ligt hier ondertussen stampvol met ongelukkige zeilers over het weer.  Naast ons ligt Marc Lepesqueux (www.lepesqueux.com).  We kennen hem niet , maar elke Fransman die hier binnen komt gevaren wilt met hem op de foto.  Gewoon onze sympathieke buurman voor ons die vol passie over zijn wereldreizen vertelt.

Morgen voorspellen ze opnieuw anti-ons-weer.  We zien nog wel.

4 opmerkingen:

  1. Zeg Sepke, laat me weten indien er een interventie nodig is he! Het kind ligt daar nog altijd half dood en ijlend op een harde bank met gebroken pols en nog een paar ongediagnoseerde gekneuse ribben. En dan moet ze nog stormweer doorstaan ook...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hopelijk wordt het weer rustiger. Naar het schijnt is LYme Redgis een heel mooi haventje. Er werden daar veel romantische films opgenomen.
    Ik heb toch al een (bijgelovig) kaarske aangestoken om de gunst van de weergoden af te smeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste wereldreizigers,
    Het is niet omdat we nu pas voor het eerst een reactie plaatsen, dat wij niet trouw elke dag jullie dagelijkse ervaringen lezen. We hopen dat de pols van Sepke al weer helemaal beter is. Wij steken er hier ook nog een bijgelovig kaarsje aan opdat de weergoden jullie wat gunstiger gestemd zouden zijn. Ahoi en Toitoi
    Paul en Kaatje Ketele

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey small nest people,

    wou net dezelfde reactie schrijven als Paul en Kaatje, we volgen het hier ook dagelijks (meerdere keren)! Hier blijft alles hetzelfde, prachtig weer, goede nachtrust... En nog steeds ontzettend fier dat jullie de stap genomen hebben om jullie droom waar te maken!!!
    Groetjes!
    Stanislas en Jane

    BeantwoordenVerwijderen