dinsdag 20 oktober 2009

19 & 20 – 10-2009 – Dag 87 en 88 – Van Madeira naar de Canarische Eilanden

IMG_0958

Knalrood was de opkomende zon boven Isla Graciosa, een eilandje te noorden van Lanzarote, toen we voor het eerst sinds Madeira land in zicht hadden. 

Ja, ja, we zijn met ons vijfjes, helemaal alleen, in een bootje van Nieuwpoort tot aan de Canarische Eilanden gezeild.  De rode lijn op onze wereldkaart van onze afgelegde weg is al iets minder belachelijk, in vergelijking met wat ons nog te wachten staat.

We liggen in een prachtig baaitje te recupereren van de overtocht.  Net één van de kleine supermarktjes van Isla Graciosa geplunderd van twee kippen, wat vers fruit en verse groenten.  Die hadden we gemist.  Aan de staat van de winkel was op te maken dat we niet de eerste plunderaars waren. 

ASN GraciosaIMGP2395IMGP2400

Ditmaal was het een oversteek om van te genieten.  Een aangenaam tempo van niet te hoge golven, prachtig weer, overdonderende heldere sterrenhemels, perfecte wind uit goeie hoek…  We zijn hierheen gevlogen.   Het ging zelfs zo snel dat we tijdens de tweede nacht moesten afremmen om niet in het donker aan te komen in Isla Graciosa.  We hadden gemiddeld 7 knopen geklokt (waar we normaal een gemiddelde 5,8 knopen voor hadden ingeschat want ‘s nachts gaat het vaak trager).  Het feit dat we de oversteek samen met de Sunboy hebben gedaan, heeft er ook voor gezorgd dat het snel ging.  De Sunboy is een veel snellere boot (groter, meer zeil, meer een racer) dan A Small Nest, maar met wat werken lukte het ons om de Sunboy bij te houden.  Gennaker op, gennaker binnen, 1 reef in het zeil, de reef er terug uit.  Twee reven erin, weer eentje eruit, genua uitgeboomd,dan terug gewoon …  We beginnen A Small Nest goed te kennen zo.

De tijd ging ook snel voorbij.  De kinderen hebben zich gedurende die twee dagen en nachten geen seconde verveeld.  Ze hebben boeken verslonden (Geronimo Stilton, Roald Dahl, Godfried Bomans, Asterix, …) en Flor heeft ons uren geanimeerd door voor te lezen uit zijn favoriete boeken over de avonturen van Piep de Muis en Jop de Haai (bijzonder leuke boekjes van auteur Jonas Boets).  Verder werden de dagen gevuld met walvissen spotten, nintendo spelen en met elkaar praten.  De nachten (avonden) werden gevuld met het turen naar de sterrenhemel met de sterrenkaart.  Cassiopeia, Pegasus, Andromeda, De Grote en de Kleine Beer: ze hebben geen geheimen meer.

Haïke eigenlijk niet veel gehoord of gezien.  Ze had de andere wacht tijdens de nacht, en overdag ging ze volledig op in haar thriller van Stieg Larsson.  600 bladzijden op een dag uitgelezen.  Blij dat ze terug is.  

Nu lijkt het wel alsof we in Afrika liggen.  Isla Graciosa is een vulkaaneiland, heeft geen verharde wegen, er rijden maar een paar jeeps op rond, het is er woestijnachtig, en het dorpje heeft witte huisjes met blauwe en groene deuren en luikjes.  Bijzonder schilderachtig. 

IMGP2371 IMGP2383

We laten jullie.  Er zitten twee kippen in de oven, de rijst pruttelt en de currysaus moet nog gemaakt.  Eten en slapen, zonder veel heen en weer geschud, da’s al wat nodig is om vandaag weer volmaakt gelukkig te zijn.

9 opmerkingen:

  1. Wat sterk dat jullie er al zijn! Altijd een opluchting! Hier alles nog "dik" in orde. Volgende week gaan we naar de foto's kijken die opa en oma in Portugal gemaakt hebben. Dikke knuffels aan jullie allen en eentje extra voor Flor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. puike prestatie !! Chapeau !
    Ook aan die kant vd wereld geldt blijkbaar de regel dat je nooit de onderste wc-rol vd stapel mag nemen. Je hebt gelijk om overal de wetten vd fysica even te checken en de praktijklessen vd kinderen aan land te doen. Jullie zijn op alle vlak heel goed bezig. We blijven vanuit Beigem benieuwd volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ontroerend, mooi. Ik hou er zo'n warm gevoel aan over telkens als ik de blog lees. 10 keer per dag kijk ik of er geen nieuws is. Heerlijk om de moeder, schoonmoeder en oma te zijn van jullie knappe "nest". Ik moet er weer een traantje bij wegpinken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oef. ben altijd blij als ik die stip op de kaart langzaam maar zeker richting land zie schuiven. Knap gedaan. Hopelijk vinden jullie nu wel de tijd om de omgeving (en ook andere eilanden?) te verkennen zodat jullie compleet ontspannen en uitgerust zijn voor de grote overtocht. Smakelijk!
    Kus van Klaar

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hi, jullie hebben het toch weer gedaan hé ! Je kunt niet geloven hoe wij met spanning jullie verhalen afwachten. De verhalen zijn leuk en leerrijk. We hebben zo de indruk dat we meer van jullie weten dan toen jullie hier nog vlakbij woonden. Hou jullie goed en geniet van de rust ('t ziet er ons daar toch een wat verlaten eiland uit). kus uit Beigem, Sylvia & Xavier

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi globetrotters, goed dat jullie weer veilig aan land zijn. Ik voel dat jullie aan het naderen zijn... Fantastisch Haike, om zo'n boek in 1 keer te kunnen uitlezen, ben daar een beetje jaloers op! De kinderen kunnen zich blijkbaar goed bezighouden en zijn nu zeker volleerde zeilers. We zijn trots op jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hey Haike, Willem en de kinderen,
    ben pas op de hoogte van jullie onderneming, miljaar, miljaar, ongelijk dat jullie dat zo eventjes doen. Ben content dat dit allemaal mogelijk is, zo'n reis met kinderen. Monica is nu ook zwanger (wie had dit gedacht), tis voor eind januari en tis een manneke, en ik kneep ze al dat we geen grote reizen meer gingen maken. Jullie bewijzen zijn er. Vertrek zelf weer voor AZV naar Kigali dinsdag, maar zal jullie avonturen van daar ook kunnen volgen. Goeie vaart en veel plezier !
    Dries

    BeantwoordenVerwijderen
  8. sorry, groot gelijk natuurlijk, typfoutje

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben wat achter met berichtjes lezen (kreeg geen melding meer op bloglines dat er nieuwe berichten waren), dus daarom een wat late reactie. Haïke, 600 blz. op een dag! Ik dacht dat ik snel las... En dat met drie kinderen om je heen. Amai.

    BeantwoordenVerwijderen