woensdag 5 mei 2010

4-05-2010 – Dag 284 – Hiva Oa

A Small Nest, tweede van links, voor anker in Taahuku Bay - Hiva Oa

We zijn in Frankrijk. Meer bepaald in het mooiste stuk van Frankrijk. Vanochtend naar de kant geroeid, een lange wandeling gemaakt naar het dorp Atuona, binnengestapt bij de Gendarmerie om ons in te klaren. Nog nooit zo vlot geholpen met de papierwinkel (in 20 minuten waren we helemaal klaar, een record). Dan wat rondgewandeld, twee winkels binnengestapt. En wonderbaarlijk te zien wat ze er allemaal hebben. Het is sinds Europa geleden dat we nog Brie of Camenbert konden kopen. We hebben chocoladebroodjes gekocht, en echte Franse baguetten. Nutella ligt hier ook gewoon in de rekken. En chips met paprika!!! Op onze terugweg stoppen we in Snack Make Make, en bestellen er vijf cheesburgers met frieten. Beestig lekker. Achter ons komen de twee Japanners zitten die we in Panama voor het eerst zagen. We geraken aan de klap, leuke mensen. Morgen spreken we er nog eens mee af. Teruggelift naar de ankerbaai, sneller een lift dan je een vis kan vangen. Leuke madam. Naar de boot, middagdutje doen, en daarna met de Moo terug naar de kant om de vuilniszakken te droppen van tijdens de oversteek, en met onze waterbidons om onze watervoorraad aan te vullen. Aan de kant is er een kraantje waar dat kan, en er is ook een douche in open lucht (een betonnen vierkant, waar je hoofd boven komt, met een waterleiding die nog wat hoger uitsteekt). Daar de beste douche ooit genomen. Wat babbelen met Canadezen, Noren en Australiërs die hier ook liggen. Terug naar de boot. Bezoek van een Zuidafrikaanse boot, De Merlin, met drie kinderen en waar we morgen mee afgesproken hebben om naar het kerkhof te gaan waar Brel en Gauguin liggen. Drukke dag, dus. En je voelt dat je conditie weg is, na zo’n oversteek. We waren allemaal op, ‘s avonds. Niet meer gewoon om te wandelen.

En natuurlijk nog even de blog overlopen en de reacties gelezen van tijdens de oversteek. Vaak hard moeten lachen met z’n allen. Echt geestig. Een paar kleine reacties terug:

@ Mathias: ik kan je verklappen dat ik al jaren een relatie heb met Stefan, om het verhaal voor All You Need is Love een beetje te doen kloppen.
@ Ilse: we hebben op je verjaardag voor je deur gestaan, maar er was niemand thuis.
@ Freek: we kunnen je melden dat we vannacht eens heerlijk doorgeslapen hebben, zoals thuis. Zonder ankerwacht te houden en zonder alarmen.

Hier ook de top 5 van de pronostiek:

5. Ewout (6 mei 17u09)
4. Belinda (4 mei 19u43)
3. Thomas Siffer (18 dagen en 22 uur = 4 mei 10u)
2. Oma Stellamans (3 mei 19u)
1. Hilde (3 mei 16u30), slechts een half uurtje ernaast.



Proficiat Hilde! Eeuwige roem en respect voor je nautisch en Nest inschattingsvermogen!



----------

5 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hàllò Nèstjes!!
    Hartelijk dank voor de eeuwige roem en het respect! Ik zal vannacht glimlachend in slaap vallen en hopelijk heerlijk dromen over verre-palmboomeilanden-temidden-een-azuurblauwe-oceaan-met-daarop-een-eenzaam-varend-rood-bezeild-schitterend-wit-vaartuigje-met-5-koppige-bemanning... mmmmmm (Als je daar een meeuw ziet vliegen dan ben ik het dus die een kijkje komt nemen :-D)
    Mijn fingerspitzengefühl heeft me blijkbaar weer niet in de steek gelaten hahaha! Zo leert een mens nog eens iets bij.
    All the best in la belle et douce France!
    Groetjes,
    Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  3. allee, omdat het Ewout is, zal ik de 5e plaats niet claimen.
    Goed gedaan nestjes!! We kunnen hier weer rustig slapen, nog steeds met alarmen en bedwacht om te checken wanneer Jane thuiskomt...
    Gr,
    Stanislas

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oma stellamans5 mei 2010 om 16:47

    Heel blij met mijn tweede plaats.
    Ik las zonet in een boek dat de polynesiërs een volk is dat de meeste namen van vissen kent. Zij hebben de mooiste parelmoer en vinden uitzonderlijk donkere parels in schelpen die diep op de zee liggen. het zou een paradijs zijn voor diepzee duikers, het water zou er heel helder warm en blauw zijn.
    Ik wou dat ik bij de nestjes was...
    dan zou ik me niet vervelen...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. barbara en bernard5 mei 2010 om 21:40

    jullie hebben dat weer fantastisch gedaan he! we blijven geboeid volgen waar jullie zitten en genieten van de verhalen.
    slaap lekker !

    B en B
    W en H

    BeantwoordenVerwijderen