dinsdag 10 november 2009

10-11-2009 – Dag 109 – Las Palmas

Miljaar zeg.  Die Safety Check heeft me inderdaad meer stress gegeven dan alle stress die ik ooit bij alle examens samen heb gehad. Wat een pietluttig gedoe zeg.

Voor het feit dat dokter Haike een noodhospitaal kan oprichten midden op de oceaan met alle geneesmiddelen en EHBO dozen die we aan boord hebben, kregen we geen felicitaties van de jury.

Neen, we hebben tweede zit.

Plastic kapjes en lichtjes op de reddingsvesten moeten we nog voorzien.  Verder moet er nog een reservesysteem navigatielichten geïnstalleerd worden.  Nog een werplijn, en een rescue sling (onze man-over-boord-boei en het hoefijzer met licht is niet genoeg). 2 witte handfakkeltjes tekort (we kunnen nochtans een oudejaarsavond opvrolijken voor een hele wijk met al ons vuurwerk), nog een reserve antenne voor de marifoon (neen, een hand held is niet genoeg), een zoeklamp op 12 Volt en reflectieve tape om op de boeien te plakken.  En de radarreflector voldoet ook niet, dat moet een andere worden…  Het zal pijn doen in de portefeuille.

Voor de rest voldoen we (reddingsvlot, lifelines, epirb, grab/panic bags, noodstuurinrichting, brandblussers, vuurdeken, satelliettelefoon, pompen, fluitjes, en alle andere toeters en bellen).

Op naar de nautische shop, met ons lijstje en de visakaart. Auw.

6 opmerkingen:

  1. en vergeet je banden niet op te pompen voor je vertrekt en de knipperlichten te checken
    Koen T

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Stress, stress!! je was al vergeten hoe het voelde, he!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. eindelijk wordt het een beetje spannend, dit romantisch ontdekkingsreisje !

    ;-)

    Koen W

    BeantwoordenVerwijderen
  4. zonet vader De Vlieger tegen het lijf gelopen... hij moet zowaar een wereldreis maken om zijn twee dochters te bezoeken! de gelukzak! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kopen en hopen dat ge het niet nodig hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. en hebben ze niet gezegd dat je voor het kleine bijhang-bootje beter een straffe motor zou kopen?

    grtjs
    Dè B en B

    BeantwoordenVerwijderen