maandag 2 november 2009

31-10-2009 – Dag 99 en de voorbije dagen in Lanzarote

Hij zei het nog: “Slapen? Geen enkel probleem. Binnen de 10 minuten lig ik in slaap.  Overal.”  We zijn wat voorzichtig als we mensen meenemen op de boot om te gaan overnachten voor anker.  Het wiebelt en schudt soms, en het klotst.  Maar geen probleem dus om met Koen in Isla de Lobos het anker te droppen.

We hebben ‘s anderendaags een geradbraakte Koen terug aan wal gezet in Marina Rubicon.  Hij had geen oog dicht gedaan van het gewiebel en geklots en is onmiddellijk een hotel gaan boeken om er de laatste nacht door te brengen.  We hebben er allemaal bijzonder hard mee moeten lachen.  Koen ook.

Nu is hij terug naar huis.  We hebben genoten van zijn bezoek.

Even een eerder medische stand van zaken:

  • Haïke is er ook in geslaagd een teen te breken.  Tegen dezelfde katrol waar ik mijn kleine teen heb gebroken.  Er is wél een verschil.  Bij Haïke is het haar tweede teen van links (en zij was gewaarschuwd).  Een paar weken pijn verbijten is de boodschap.
  • Sepke heeft gaatjes in haar trommelvlies.  Van teveel te zwemmen.  Ze mag nog zwemmen maar oordoppen zijn nu verplicht.  Tijdens de oversteek naar de Cariben zal ze haar trommelvliezen wel drie weken kunnen laten genezen.
  • Het haar van Sepke is nu fluogroen.  Van teveel te zwemmen in het zwembad.

Even een eerder praktische stand van zaken:

  • Sepke weigert een kuur om het groen uit haar haar te krijgen (met ketchup).  Ze gaan vanavond met alle vriendjes van de andere boten ‘Halloween’ spelen. En dan is groen haar bijzonder cool!
  • De Raymarinedealer stellen we uit tot in Gran Canaria.  Geen zin om te zitten wachten op iemand die geen zin heeft.

Even een eerder sociale stand van zaken:

  • We hebben een bijzonder leuke Nederlandse zeilersfamilie leren kennen: Adam, Leonie, Rosa en de twee mannetjes Mees en Pieter.  www.elenaopreis.nl
  • We zijn met hen en de Aussies Halloween gaan vieren in de bar van de marina.  Veel gedanst en gedronken.  Bijzonder leuk gezelschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten