maandag 9 november 2009

9-11-2009 – Dag 108 – Las Palmas

Er heerst een gezellige bedrijvigheid op Ponton R, het familieponton van de ARC, in de jachthaven van Las Palmas.  De kinderen leren elkaar kennen, vangen krabben, vallen in het water, lachen met elkaar, …  De ouders zijn allemaal bezig met de voorbereidingen van de boten.  Iedereen wipt bij elkaar binnen om elkaar raad te vragen, of hoe dit en dat bij de andere is geïnstalleerd. 

Zelf hebben we de internetantenne van de buurvrouw afgekeken.  Een straffe antenne, een kabel van 5 meter, een boostertje die je aan de laptop hangt, een lange paal (de pikhaak), vastsjorren aan de railing en klaar is kees.  En nu hebben we plots wél draadloos internet, wat het een stuk makkelijker maakt omdat we niet met het laptopje naar een café hoeven te gaan.  Of op dat ene plekje op de kaaimuur moeten gaan zitten waar er goeie ontvangst is.

We krijgen later deze week een veiligheidscontrole (om aan de ARC te mogen deelnemen moet je boot voldoen aan een aantal veiligheidseisen).  Daarvoor nog de laatste dingetjes gekocht (een tweede emmer, drie fluitjes en een zee-ankertje voor onze man-over-boord-boei.  Voor de rest wachten we wel de controle af, om te zien wat er nog moet bijgekocht worden.  Maar het is een vreemd gevoel dat we op dat vlak bijna klaar zijn, terwijl je de bedrijvigheid ziet op de andere boten: het is sinds 1995 geleden dat ik het gevoel van examenstress gehad heb…

Bijzonder leuk vinden we het dat onze Nederlandse vrienden van de Elena hier vannacht zijn aangekomen.  Ze zijn hier midden in de nacht in zwaar weer toegekomen.  Mees, de oudste, heeft twee bedden ondergekotst tijdens de oversteek.  Ocharme het manneke. 

Nu effe dieseltanks vullen.

6 opmerkingen:

  1. ... waar ik kan aanvullen dat die examenstress in '95 ook wel behoorlijk meeviel, hoor; Is ' t niet, kapitein?
    Groet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He familie Stellamans,
    Die Nederlandse boot moet een fantastisch iets zijn met zo'n mooie naam !!
    groetjes.
    De VDB-kes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ....en in '95 viel die examenstress ook behoorlijk mee hoor, hé, kapitein ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van examenstress heeft Willem nooit echt veel last gehad.
    Een keer zette ik hem met pak en zak aan de deur en verzocht hem in Leuven te gaan blokken omdat hij tijdens de examens meer naar de tennis op Loran Garros zat te kijken dan in zijn cursussen. De reactie op mijn opmerkingen van Willem was:"maar mama ik kan dat al allemaal"!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Enige examenstress die ik ooit bij mijn broer heb kunnen vaststellen was een ongerustheid of de koffie wel straf genoeg zou zijn om de nacht door te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ... en de stress of de copytheek lang genoeg open was om alle geleende cursussen te copiëren.

    BeantwoordenVerwijderen