zaterdag 21 november 2009

Praktische info tijdens onze oversteek

We zullen dagelijks rond 12u UTC/GMT (13u Belgische tijd) onze positie posten op deze website via onze Spot Me Device. Als je op de link in het bericht drukt kan je onze positie zien in Google Maps. Geen paniek als het er niet precies om 13u geen positie opstaat, want het apparaat kan wat vertraging hebben.

Verder rapporteren we ook dagelijks onze positie aan de ARC organisatie (het is onze positie om 12u UTC/GMT en het rapport moet dagelijks binnen zijn vóór 14u UTC/GMT). Op de website van de ARC (www.worldcruising.com) kan je ook onze positie zien en bovendien kan je er de posities zien van alle andere boten die deelnemen. Op de ARC site klikken op “Fleetviewer” en je zou het moeten kunnen zien.

Je zal merken dat we eerst in zuidelijke richting zullen varen. Dat is om de passaatwinden op te pikken die zuidelijker waaien. Eens we in de buurt zijn van 20 graden noorderbreedte en 30 graden westerlengte gaan we richting St Lucia, pal naar het westen. Het zal in het begin onlogisch lijken, maar men zegt dat we er uiteindelijk tijd mee zullen winnen. Geen paniek als we plots iets anders doen, want het weer dicteert onze route.

Reacties zijn altijd welkom op onze website. We zullen ze in St Lucia met veel plezier lezen. Mails zullen we tijdens onze overtocht niet (kunnen) lezen. De mailbox zal pas worden opgehaald eenmaal we in St Lucia zijn. Gelieve dan ook geen grote bestanden te mailen.

Allez, hopelijk lukt het onderweg ook eens een stukje blog op de site te zetten, maar dat zullen we nog wel zien.

Alvast: 3x prettig weekend, en een leuke sinterklaas toegewenst!

Tot aan de overkant !!!

4 opmerkingen:

  1. Tot aan de overkant, Nestjes!
    We zullen elke dag bij jullie zijn, waar jullie je ook bevinden. Goede vaart en een behouden aankomst! Er valt niet veel meer te zeggen nu. We kunnen enkel nog in spanning en vertrouwen afwachten en dagelijks de posities volgen die jullie zullen doorsturen.
    Jullie kunnen hier alleen maar rijker uit voortkomen.
    Moge Poseidon en de windgoden jullie welgezind zijn.
    Goede vaart en tot later!
    Groetjes van Hilde en Dries.
    Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De noveenkaars zal vanaf NU dag en nacht branden ter ere van Sint Christoffel!
    Behouden vaart dikke schatten van me en we staan te zwaaien in Santa Lucia.

    BeantwoordenVerwijderen