vrijdag 9 april 2010

08-04-2010 - Dag 258 - San Cristobal, Galapagos

Bijzonder mooie dag achter de rug.
 
Terwijl Haike en de kinderen een dagje strand kozen, ben ik samen met Koen van de Flash V op duikexcursie gegaan. Er stonden twee duiken rond de rots "Kicker Rock" ofte "Leon Dormido" op het programma. Bijzonder impressionant. Het begon al goed met dieren spotten. Het eerste dier dat we gezien hebben, nog voor we in het water waren, was Leonardo Di Caprio. Die was daar op het superyacht Alpha Nero op het achterdek aan het ravotten en waterspelletjes aan het spelen met zijn dochter. Een gigantisch dure permit zal hij wel betaald hebben om daar te mogen liggen.
 
De eerste duik was door een gang of een brede spleet van 30 meter lang tussen de rotsen. De duik begon op 30 meter diepte, en ging gradueel omhoog, en aan de andere kant van het eiland weer naar boven. Na een paar minuten zagen we white tip reefsharks passeren, Galapagos sharks, schildpadden, zeeleeuwen, grote scholen vissen, murenes, octopussen, roggen, enz, enz, enz... Prachtig. En spannend.
 
De tweede duik was aan de andere kant van het eiland en daar was het de bedoeling om de hamerhaaien te zien. De instructeur, die voorop zwom, heeft ze gezien, maar wij niet. Wat de instructeur ook gezien heeft is een walvishaai. Ik vermoed dat het de donkere vlek was die we in de verte konden waarnemen... Maar het was machtig, buitengewoon.
 
Ondertussen was Leonardo naast A Small Nest komen liggen, net toen Haike en de kinderen naar het strand vertrokken. Sepke heeft de hele dag getrakteerd: eerst de watertaxi, dan het middagmaal (2,5 dollar per persoon voor soep en hoofdgerecht), en tenslotte in de namiddag een ijsje. Ze was bijzonder fier te kunnen trakteren met het geld van haar verjaardag.
 
Vanavond maken we ons klaar om voor het eerst sinds ons vertrek uit België, dat was 8 maand geleden, "op vakantie te gaan". Klinkt wat gek, maar zo is het. We gaan voor het eerst eens niet op de boot slapen. Voor drie nachten, want we slapen tijdens onze Galapagostour in hotelletjes op de andere eilanden.
 
Veel groeten en tot na onze vakantie ;-) !

4 opmerkingen:

  1. Glad to hear that he, our dear Leonardo, is in good company. If you get to talk to him, send him my regards. ps: you can tell him that the second draft of the script is almost completed. Yours sincerely, Martin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leonardo heeft geen dochter.
    Neem het van mij aan.
    Ik zou het weten.
    :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. No daughter ?...Is he again fooling around with a pretty girl ?....Shame on him...mhh, good title: "shame on him"...

    BeantwoordenVerwijderen