donderdag 15 april 2010

Ready to go!

Ja, we zijn er klaar voor. Voor onze langste oversteek van de reis. De Pacific door naar de Markiezen. 3000 Mijl extra op de teller.

Het weer ziet er goed uit. Overwegend zuidoostenwind, en meer dan genoeg (20 knopen), dus zal het wel vooruit gaan.

We hebben genoeg diesel mee en om 11u plaatselijke tijd vullen we onze boot met water met tonnen van 20 liter.  De Moo sjorren we vast op het dek, de motor van de Moo gaat in de bakkist en dan zijn we er klaar voor.

Het is een beetje gek. We hebben helemaal geen stress. Het is alsof we een dagje op het Veerse Meer gaan varen. En de zeilers rond ons hebben dat blijkbaar ook. Het is gek dat we toch gewoon geworden zijn aan onze boot en al de mijlen die we ermee vermalen.

Vandaag vertrekken verschillende zeilers. De Tangaroa is al vertrokken en als alles goed is, dan heeft de Elena vandaag haar langverwachte schroef kunnen ophalen in Santa Cruz. Die gaan dus ook vertrekken. En dan is er in het begin nog het gezelschap van de Flash V, maar die zeilen wel richting Paaseiland of Pitcairn.

Onderweg houden we contact met de Elena (dagelijks volgen we eerst hun gesprekken op de kortegolfradio met de Tangaroa – wij hebben enkel een ontvanger om die gesprekken te kunnen volgen), en nadien bellen we even met de Elena via de Satphone.

Zoals het er nu naar uitziet varen we redelijk rechtstreeks naar de Marquesas (voor de navigatiefreaks: Rhumbline en niet Great Circle), omdat er genoeg wind is en omdat dat makkelijker is.

Allez, tijd om te gaan. Tot over een week of drie. En ondertussen zal er wel af en toe een berichtje gepost worden op onze blog.

De pronostiek wanneer ons anker precies de grond van de Marquesas zal raken, kan beginnen. Je naam, datum en uur van onze aankomst posten bij de reacties!

5 opmerkingen:

  1. Op naar de Markiezen "Het land van de mannen" waar de geesten van Gaugin, Thor Heyerdahl en Brel dwalen.
    Good luck en dus behouden vaart.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pim; 7 mei; 10.30uur en de groeten aan Brel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ewout Vanhoecke17 april 2010 om 00:24

    Ewout - 6 mei - 17:09u succes!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 3 mei om 19 uur.
    Maar hoe rapper en behouden hoe liever.

    BeantwoordenVerwijderen