vrijdag 20 november 2009

18, 19 & 20-11-2009 - Dag 117, 118 & 119 –Las Palmas

We beleven hier intense dagen.  De ARC is de trein naar het vertrek komende zondag, er zit veel volk op en er zijn geen stops meer.  Alle 1440 minuten van elk etmaal worden verdeeld in het bezoek van Luc (de papa van Haïke) en Bea, inkopen doen, laatste voorbereidingen treffen, onze bootvrienden helpen, veel babbelen, en de ARC-feestjes.  Een mens heeft hier geen tijd meer om iets op de blog te zetten!

image

Woensdagavond was het de ARC Fancy Dress Party.  Opdracht: verkleed zijn in het thema kinder-tv.  We hebben ons verkleed in de familie Incredibles.  Op het einde van de avond werden prijzen uitgereikt voor de best verkleden en we zijn in de prijzen gevallen.  Een Oscar voor de best verklede familie!  Meer info op
http://www.worldcruising.com/arc/newsarticle.aspx?page=S633942227861635871&ArchiveID=1&CategoryID=71&ItemID=11587&src=

 

 SL385677 SL385686  

En de avond werd helemaal fantastisch afgesloten met bijzonder goed nieuws uit België.  Anton, mijn broer, en zijn vrouw Michèle zijn de trotse ouders geworden van een zoon, Finn.  Schitterende naam.  Haïke is de bijzonder fiere meter.  Dat kereltje heeft zo even de beste meter getrokken die je kan verzinnen!

Video call snapshot 7

Donderdag hebben we reddingsdemonstraties gekregen.  Eerst demonstratie met helikopter en reddingsboot, nadien naar het zwembad.  Daar hebben we kunnen oefenen om in een reddingsvlot te kruipen.  We hopen dat het de laatste keer is dat we zo’n reddingsvlot van binnen gezien hebben.  

DSCN3439 DSCN3434

Voor wie meer info wilt: http://www.worldcruising.com/arc/newsarticle.aspx?page=S633942264331420865&ArchiveID=1&CategoryID=71&ItemID=11588&src=

Donderdagnamiddag was het even relaxen aan het fantastische zwembad van het prachtige hotel van Luc en Bea.  ‘s Avonds hebben we er ook fenomenaal lekker gegeten in het restaurant van het hotel.  Een vijfsterrenbuffet… Vrijdagmorgen had nog altijd niemand honger…

… En dat is ideaal om te gaan inkopen doen.  Terwijl de kinderen gaan zeilen zijn met de Kids Club in optimistjes, hebben we ons fruit en groenten ingekocht.  Erna naar El Corte Ingles, de Canarische Delhaize, om het vlees (vacuum verpakt) te kopen.  We hebben onze kortingsbon  van 50 euro die we als Incredibles gewonnen hadden goed kunnen benutten. 

Deze namiddag de laatste voorbereidingetjes, zoals ons fruitnet vullen.

IMGP3190

Vanavond het laatste feestje (de afscheidsparty) en dan breekt de laatste dag aan de wal aan…  Het leven zal een stuk gezonder zijn op zee.

Het weerbericht voor zondag ziet er voorlopig optimaal uit.  We gaan recht naar St Lucia kunnen zeilen…

image

 

 

13 opmerkingen:

  1. PROFICIAT Haïke en een goede oversteek.
    X
    Smans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schattekes, het moet hectisch zijn daar om alles klaar te krijgen!!! Het fruitnet ziet er alleszins super uit. Geniet nog van de laatste momenten daar en er zal zeker nog een feestje op jullie wachten na de oversteek. En dikke proficiat ook aan de meter van Finn. Dikke zoen voor Anton en Michele langs deze weg!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Chers aventuriers des mers du sud et de toutes les mers du globe, Capitaine Willem et sous-officier Haike, ainsi que matelots Sepke, Ward et Flor, votre professeur de français vous salue du haut de sa tour de verre émergeant d'une ville anarchique surpeuplée tel un phare fier au milieu des flots déchainés.
    Du haut de ma demeure désespérément statique, blotti bien au chaud à la bris du vent et du chaos, je me plais à penser à vous, moussaillons de l'impossible, défiant les eaux troubles déchainées, toujours à la merci des
    sautes d'humeurs de dame Nature, votre maîtresse, toute puissante compagne de vos voyages au long cours. Une traversée périlleuse se profile à l'horizon, c'est pourquoi je me suis permis, chers élèves, de vous soumettre ce texte comme premier exercice. Vous n'aurez pas trop de toute la traversée pour me le traduire en portugais, en espagnol, en italien et en anglais.Vos innombrables rencontrent au tour de la terre vous permettrons certainement de tricher quelque peu en faisant appel à l'une ou l'autre assistance bienvenue.
    Je me chargerai personnellement de la traduction en néerlandais....celle-ci sera prête à votre retour ( dans le meilleur des cas....).
    Bon vent, Père Fougasse (alias Xavier)

    Goede reis, wees verstandig en voorzichtig en geniet nog van de laatste uren aan wal.
    Sylvia
    Groetjes van Pierre en Oliver (en Kasper natuurlijk)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De grote oversteek nadert dus met rasse schreden! Spannend. We wensen jullie van hieruit een veilige en fijne reis. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo incredible Nestjes.

    Proficiat met van alles en nog wat: de familieprijs, het meterschap van Haïke, de geslaagde reddingsoefeningen, het klaarspelen van alle nodige voorbereidingen binnen het korte tijdsbestek.
    Het lijdt geen twijfel dat jullie een hecht en goed samenwerkend team zijn, en naar verluid is a winning team onoverwinnelijk. Dus dat belooft hé.
    De tijd moet nu wel heel vlug voorbijgaan als je die al in minuutjes begint te tellen. Kruipt ze, of vliegt ze voorbij? (Of is het wat van beiden naargelang je het afscheid of de afvaart voor ogen houdt?)
    Eén ding is zeker: Dries en ik zullen je met grote spanning van dag tot dag blijven volgen, en we zullen meejuichen wanneer jullie 'de overkant' bereiken.
    Veel plezier onderweg! Go with the flow en neem elke dag (en nacht) zoals hij komt. God (of who- of whatever) bless you.
    Groetjes, en 4 duimen van Dries en Hilde.
    PS: zeker de groeten doen aan Luc en Bea. Zijn vaderhart zal dezer dagen wel wat sneller slaan dan gewoonlijk, me dunkt.
    Liefs, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag Haike, Willem, Sepke, Ward en Flor.

    Bij deze willen we jullie een heel goede, vlotte, avontuurlijke en aangename overtocht wensen!
    We wensen julle:- veel wind van achter, en niet te veel van voor of van opzij
    - weinig storm noch op zee, noch in de boot
    - een unieke ervaring van de nietigheid van de mens op onze grote planeet en in de woeste natuur
    Dat zal ongetwijfeld goed lukken met zo'n 2 stoere, sterke en stressbestendige kapiteins en 3 dito matrozen!
    Kortom succes en geniet ervan!
    We zullen jullie tocht nauwgezet opvolgen.
    Lieve groetjes,
    Aleide, David, Ebbe, Linde en Sytske

    BeantwoordenVerwijderen
  7. "Incredible" was het eerste woord dat me vanmorgen door het hoofd schoot. Alle superlatieven heeft de crue van het small nest al gekregen.Het zijn stuk voor stuk winnaars die samen hun grote droom waarmaken.Hun positieve instelling heeft het enthousiasme bij famillie en vrienden aangewakkerd. Zelfs familliebanden aangehaald.
    Beste vrienden van Willem en Haïke, langs deze weg bedank ik jullie voor jullie warme sympathie en jullie soms erg aandoenlijke en grappige reacties. Ik durf bekennen dat ik eraan verslaafd geraakt ben en zal, nu tijdens de overtocht, wat afkick verschijnselen vertonen.Een wolk van een kleinzoon FINN zal voor de nodige afleiding zorgen.

    Een veilige vaart mannen, zorg goed voor mekaar.
    Mijn moeder zou zeggen:
    "God zegene en beware U!!"

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk nieuws allemaal. Proficiat!!
    We blazen met ons allen een goeie rugwind in jullie richting...
    x Miek en co

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hey incredibles, nog enkele uren genieten van 't land, en dan 20 dagen zee, zon en wind ! Echt formidastisch, en ik heb het gevoel dat jullie er zóó klaar voor zijn dat Kaap Hoorn ronden zelfs een optie kan zijn.
    Maar bon, ST. Lucia wacht. Good luck, Goede vaart, de wind van achter... en geniet ervan !!!!
    Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  10. En maar feesten. Wij dachten dat zeilen een serieuse affaire is.
    Proficiat met de nieuwe aanwinst in de familie en we duimen voor een goede oversteek. We wensen jullie ´le vent en poupe´ (had het fietsen geweest - voor het zeilen weet ik niet welke hoek best is).
    Wouter, Anna en Marie, Isabelle en Eddy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. barbara en bernard21 november 2009 om 14:56

    Ook van ons een goeie vaart gewenst. We zullen de blog (en het weerbericht) volgen en hopen dat we jullie positie af en toe zullen kunnen zien. Geniet van het avontuur en zorg goed voor elkaar.

    grtjs
    Barbara en Bernard, Wout en Hanne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hello folks , het startschot nadert met rasse schreden en onze gedachten gaan naar jullie uit.
    Neem een goede start,eet veel fruit, zorg goed voor elkaar , en geniet vooral van de eindeloze zee,wind en wolken .
    Vaert wel ende levet scone !
    We duimen vooral en laten jullie nu even los . tot gauw
    sylfabbirenanouk

    BeantwoordenVerwijderen
  13. An incredible family, indeed !

    Good luck bij de oversteek
    én geniet van alles

    kusjes van
    Helena, Femke, Anneke & Koen

    BeantwoordenVerwijderen