woensdag 18 april 2012

Dagboek van de grote oversteek naar de Azoren. Vis!

Woensdag 18 april 2012, dag 14

Eindelijk! De eerste vis is binnen. Gisteren om 17u werd hard aan de lijn getrokken. Een dorade, een mannetje, hard spartelend en vechtend om terug vrij te geraken.
Aan de andere kant van de lijn: een mens, een mannetje, hard spartelend en vechtend om iets vers op het menu te kunnen zetten. Wat een heerlijke opluchting als die
vis binnen getrokken was. Onwaarschijnlijk hoe mooi de fel blauwe en groene kleuren van een Mahi Mahi zijn, zeker als ze nog vol adrenaline zitten na zo'n gevecht.
Het moment dat ze doodgemaakt worden, vervaagt de kleur onmiddellijk en worden ze flets. Nu niet iets waar we lang over zitten tobben hebben: het volgende moment van
adoratie komt er niet lang na: het moment waarop de prachtige doradefilets in een ziploczakje gaan. En wacht tot ze in de pan gaan. Jahaaa!

Vannacht lag het cargoschip Cape Asia een hele tijd op aanvaringskoers. Het was onderweg naar Rotterdam en de kortste weg daarheen was recht over ons. Na
marifooncontact ontdekte de vriendelijke Aziatische kapitein ons op zijn radar en was zo sympathiek om zijn koers te verleggen en achter ons door te varen.

We kunnen eindelijk quasi pal naar het noorden sturen. Het is beuken tegen de golven in. Geregeld wordt het hele dek
overspoeld door een golf. Vannacht hadden we veel wind (20-25 knopen), nu is het weer iets beter.

Vandaag hebben we dus Mahi Mahi gegeten, gemarineerd in Kecap Manis met rijst en provencaalse saus. Overheerlijke overvloed.
Vanavond eten we Mahi Mahi. En als tussendoortjes waarschijnlijk Mahi Mahi. Het was niet zo'n grote, dus na 1 hoofdmaaltijd, een avondmaal en wat tussendoortjes zal
de vis verslonden zijn. We zijn al aan het vissen voor een volgende en er werd al twee keer aan de lijn getrokken, zonder dat ze aan de haak bleven hangen.

4/18/2012 12:00 utc
Pos: 016 13.237 N 032 47.834 W
COG: 3 Deg
SOG: 6.17 Kts
Wind: 18 Kts ENE
Waves: 2 m 55°
Clouds: 95%
Rain: 0,0
Baro: 1017
Nog 1350 mijl tot aan de Azoren...

3 opmerkingen:

  1. Eindelijk hebben jullie een vis gevangen. Joepie.
    Nu kunnen jullie genieten van een overheerlijke maaltijd zonder bananen.
    Smakelijk!
    Hopelijk zijn er geen kapiteins meer maar wel veel vissen op aanvaringskoers. :-)
    De volgende vis
    Dirk (van de Chinees)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes met de vangst. Zal ik een kaarske bijsteken? Het lijkt hier bijna een bedevaartsoord....nu alleen nog een wonder!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha!! Fantastisch die vis... En hoe smaakt dat nu zo'n Mahi Mahi met banaan :-) ?

    Keep on fishing guys!!

    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen